U Fortenova grupi i mStartu plus završen je projekt konverzije SAP ECC 6.0 sustava na S/4HANA, prvi takav projekt u Hrvatskoj 8 lipnja, 2020

U okviru Fortenova grupe završen je projekt konverzije na S/4HANA za SAP instalacije koju koriste Fortenova Grupa d.d. i mStart plus d.o.o. To je prvi projekt konverzije na S/4HANA u Hrvatskoj čime Fortenova grupa dokazuje da je predvodnik u inovacijama i primjeni novih tehnologija. mStart tim, nakon dugogodišnjeg iskustva u radu sa SAP sustavima te uspješno završenog projekta implementacije nagodbe u IT segmentu, ovim dokazuje da je na tržištu jedan od predvodnika u realizaciji zahtjevnih i kompleksnih IT projekata.


SAP je globalna kompanija koja proizvodi poslovno informacijske sustave koji su u svijetu najrašireniji (preko 400.000 kompanija korisnika). SAP je 2014.g objavio da će podršku SAP ERP ECC 6.0 rješenjima pružati do kraja 2025. godine. Za sve korisnike navedenih sustava prelazak ili konverzija na novu generaciju ERP rješenja – S/4HANA zadatak je koji ih očekuje u sljedećih nekoliko godina žele li postaviti platformu za budućnost i digitalnu transformaciju poslovanja.


U okviru Fortenova grupe postoji 11 SAP instalacija na kojima 25 kompanija članica koristi SAP ERP ECC 6.0 sustav, a upravo završen projekt prvi je u nizu takvih konverzija koje je potrebno provesti u sljedećih 5 godina.


Projekt konverzije za Fortenova Grupu d.d. i mStart plus d.o.o. počeo je sredinom studenog 2019. godine, a 31.svibnja 2020. završena je konverzija produkcijskog sustava te su prvog dana lipnja korisnici počeli produktivno koristiti konvertirani SAP sustav. Na projektu je bilo angažirano dvadesetak konzultanata i programera iz mStarta plus i mStarta BS. Unatoč izvanrednim uvjetima izazvanim pandemijom COVID-19, uslijed čega su timovi radili od kuće, projekt je završen u zadanim rokovima.

Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500